martes, 5 de junio de 2018

INTRODUCCIÓ DE LA NOSTRA APS

Se'ns va presentar un projecte per conèixer millor les desigualtats socials que trobem avui dia a la nostra societat. Tot i que no siguem conscients, ho trobem més aprop del que creiem. Ara ja podem afirmar que coneixem una realitat la qual era desconeguda per nosaltres fins ara. 

Primer, ens vam informar sobre el tema mitjançant un reportatge "Les Desigualtats, estúpid" (Programa Món 324) que tractava sobre les diferències socials actuals. Així com també vam llegir diversos articles que tractaven sobre el tema.

Després d'unes setmanes vam tenir el plaer de visitar la Fundació Arrels, una entitat que des del  1987 es dedica a l'atenció de persones sense llar de la ciutat de Barcelona. 


Els objectius d'aquesta fundació són:

  • Atendre les persones sense llar que es troben en les fases d’exclusió perquè tornin a ser independents.
  • Sensibilitzar la població sobre la realitat de les persones sense llar.
  • Denunciar situacions injustes i aportar propostes que ajudin a les persones més desfavorides.
Una persona no acaba al carrer d’un dia per l’altre, la seva situació es va deteriorant amb el temps. Tampoc hi ha una única causa. Els motius són molts i variats: alguns depenen de la pròpia persona i altres tenen a veure amb la societat en la qual vivim.

Un cop allà ens van donar l'oportunitat de conversar amb en Jaume i conèixer la seva dura història. Ens va explicar la seva experiència de viure durant vint-i-sis anys al carrer. Encara que el sentiment de companyonia era molt fort entre tots ells, al cap i a la fi, havies de cuidar de tu mateix. Després ens van fer una visita guiada amb un dels voluntaris de la Fundació i ens va ensenyar les diferents instal·lacions. Compten amb una sèrie de serveis: dutxes per a la higiene personal, vestuaris on canviar-se i a més se'ls facilita tot tipus de roba, també tenien un menjador que a més a més era el centre d'oci on celebren festes en dies senyalats i ens les setmanes prèvies eren ells els que s'encarreguen de la decoració, cosa que els hi fa especial il·lusió. A la planta superior es troben les oficines on porten les gestions de l'entitat. 


Resultado de imagen de fundacio arrels

Resultado de imagen de fundacio arrels

No hay comentarios:

Publicar un comentario