miércoles, 16 de mayo de 2018

Fundació arrels, realitats de la societat

Fa un temps que ens van donar l'oportunitat de visitar la Fundació Arrels. Aquesta experiencia ha produït un canvi en mi mateixa, fent-me plantejar la vida d'una altre manera. 
Un home anomenat Jaume va venir a parlar-nos de tot el que havia viscut al carrer durant vint-i-sis anys. Ho explicava tot amb sinceritat i naturalitat, valorant cada detall, cada ajuda que li van oferir,... De la manera com explicava les coses se'm van inundar els ulls i se'm va possar la pell de gallina. Va ser molt dur escoltar totes les seves paraules. Va arribar a dir que no canviaria els vint-i-sis anys al carrer ja que aixó va fer que es tornés més fort.
Per sort, ja que hi ha molta gent que no li donen ni tan sols un sostre, ara mateix s'allotja en un alberg que li han cedit per pocs diners i viu allà. Ell confirma que ara es feliç ja que ha aconseguit veure les coses positives de la vida.
La segona part de la sortida va ser una ruta per les instal•lacions de l'edifici, guiada per un altre home que havia passat per unes circumstancies similars. Aquest va explicar que tenia uns estudis però que per canvis inesperats de la vida va acabar al carrer. Afirma que a tothom li pot passar aixó. 
El que em va sorprendre més va ser l'alegria que transmitien els dos homes malgrat tot el que han viscut. 
A partir d'aquesta experiencia miro a la gent del carrer amb altres ulls ja que ara soc concient de que tothom té una historia darrere. Em sento afortunada de tot el que me'n volta i amb ganes d'ajudar a aquest grup de persones.

No hay comentarios:

Publicar un comentario